Антиоксидантна топла напитка

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
779
4k
4k
1k
3
31/03/2020
"Антиоксидантна топла напитка от куп полезни съставки "
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо144
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Индийските подправки и най-вече куркумата силно боядисват съдовете за варене, бъркалките, цедката и чаените чаши, имайки предвид това – използваме подходящи за случая.

Ако чашите за чай са стъклени, е добре да са термоустойчиви.

Много е важно винаги да обелваме пресния корен джинджифил, тъй като е изминал дълъг път, за да стигне до нас.

Вече обелен, го настъргваме на ситно ренде и заедно със сока му го сипваме в тенджерка със загрята вода.

Към тях добавяме всички останали ориенталски подправки: гарам масала (индийски микс), куркума, черен пипер (за активиране силата на куркумата), джинджифил на прах, канела, карамфил, синапени семена и кардамон.

Разбъркваме с метална лъжица, за да се разтворят, и оставяме на тих огън да ври за около 5 минути.

Прецеждаме лечебната напитка внимателно и поднасяме ароматната отвара гореща.

Подслаждаме с кафява тръстикова захар, тъй като вкусът на лечебната отвара е много силен и наситен.

Тази мощна антиоксидантна топла напитка - микс от подправки, е с невероятни качества и силно енергийно съдържание. Тя е сигурна защита за целия организъм!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар