Ретро кейк

Ретро кейк
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
01/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Даваме ви страхотна рецепта за ретро кейк - щипка носталгия и цяла шепа страхотен вкус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

За тозивкусен ретро кейк звадете кравето масло на стайна температура за час. Трябва да е много меко.

Сложете го в купа със захарта и разбийте до побеляване.

Добавете жълтъците на порции и разбийте до хомогенна смес.

Сложете и прясното мляко.

В друга купа разбийте белтъците и захарта до меки връхчета.

Съединете двете смеси внимателно, а след това на малки количества добавете брашното и бакпулвера, като разбърквате внимателно със силиконова шпатула кексовото тесто.

Прехвърлете сместа във форма за кекс, като предварително сте намазали с олио и е поръсена с брашно.

Печете ретро кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.

Източник: Рецептурник за заведенията и обществено хранене

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: