Ретро прасковки

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Ретро прасковки
Снимка: Людмила
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
110 мин.
Порции
30
"От тази доза излизат 30 броя готови ретро прасковки. Колкото повече стоят сладките прасковки, толкова по-меки стават."

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилова захар - 1
  • олио - 3 с.л.
  • мас - 3 с.л. топена
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • брашно - до меко тесто 300 или 400 г приблизително
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези вкусни сладки от детството се приготвят като:

1 яйце разбивам с кафена чашка захар, пакетче ванилова захар, 3 лъжици топена мас и три олио, три лъжици кисело мляко, пакетче бакпулвер с брашно до меко тесто.

Правят се топчета, които се пекат, охлаждат и издълбават. С трохите и сладко, с малко меко масло, разбъркани, мармалад или шоколад, в него не слагам масло, се пълнят и слепват по две.

В сироп с червен цвят се потапят от едната страна и в жълто от другата, овалват се в кристална едра захар, моята не беше много едра и на места се слепи, което не пречи.

Сокът ми е от пакетче, разтворима напитка, но може да се ползва дори компот, а също така и оцветени с хранителна боя сиропи.

Колкото повече стоят сладките прасковки, толкова по-меки стават. Затова можем да ги приготвим седмица преди празника!

От тази доза излизат 30 броя готови ретро прасковки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: