Начин на приготвяне
Обелени картофи се нарязват на едро и варим до готовност, отцеждаме и рендосваме на едро.
Сварени яйца се обелват и също рендосваме на едро.
Овкусяваме картофите със сол, шарена сол, магданоз и настъргана глава лук.
Кренвирш се нарязва на тънки кръгчета, кисели краставички на кубчета.
Приготвя се сос в дълбока чиния, като се разбърква майонезата с цедено кисело мляко, сол, 1 с.л. зехтин, черен пипер и по желание може и чесън, но аз го пропуснах.
В малка форма за кекс с размери 11 на 25 см, застлана с фолио, започваме да редим това вкусно мезе - разпределят се настъргани яйцата по дъното. Отгоре кубчета кисели краставици.
Намазва се с 3 -4 с.л. сос, следва ред картофи, като се притиска с гърба на лъжица, отгоре кренвирши, сос, и нареждаме от продуктите отново по същия ред - завършваме празничната картофена салата със сос.
Мезе салатата за рожден ден се покрива с фолиото, оставяме 1 нощ в хладилника.
Изважда се, обръщаме в голяма чиния, украсява се с дадените продукти или по фантазия!
Страхотна салата за мезе в компанията на чашка домашна ракия! Хайде от мен Здраве да е !
Коментари