Начин на приготвяне
Бланширайте за 3-4 мин спанака във вряща подсолена вода.
Прецедете през гевгир. Изстискайте с ръка, за да няма излишна вода.
В купа сложете каймата, добавете нарязания спанак, 30 г настърган пармезан, галетата, прясното мляко, наситнените листа салвия, яйцето и пресована скилидка чесън.
Овкусете с щипка черен пипер и настъргана лимонова кора.
Омесете каймата и приберете купата в хладилник за 30 мин.
От овкусената кайма направете малки кюфтенца.
Набрашнете ги добре и изпържете в загрято олио, в което сте сложили клонка салвия и 2-3 скилидки чесън.
Отцедете кюфтетата с кайма и спанак на салфетка. Прехвърлете ги в подходяща чиния и поднесете с млечно чеснов сос, подправен с щипка копър.
Да ви е сладко!