Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги свалете до готовност в подсолена вода. Намачкайте ги с преса или вилица и добавете предварително сварения и отцеден ориз. Разбъркайте добре.
Добре почистеният спанак се бланшира за 2 минути във вряла подсолена вода и се отцежда, след което се нарязва на ситно. Лукът се настъргва, добавят се подправките и всички продукти се омесват добре.
Сместа се прибира за 30 минути в хладилник, за да стегне. С мокри ръце се оформят топчета с големината на орех, овалват се в брашното или галета и се пържат за 3-4 минути в силно сгорещена мазнина.
Готовите кюфтенца се изваждат върху домакинска хартия, за да се отцедят добре и се поднасят с млечен сос и свежа салата по избор.