Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Агнешки Кюфтета със Спанак и Картофки

Агнешки Кюфтета със Спанак и Картофки

Адриан АлександровАдриан Александров
Готвач
1023752754971
Агнешки Кюфтета със Спанак и Картофки
Снимка: Анонимен
1 / 3
02/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Може да им се възхищавате, а може и да ги приготвите у дома по тази рецепта - изборът оставяме на вас"

Необходими Продукти

  • агнешка кайма - 400 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • джоджен - 1/2 ч.л. сушен
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • картофи - 400 г
  • спанак - 400 г
  • пресен лук - 2 стръка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От каймата и подправките омесваме кайма и я прибираме за 30 минути в хладилника.

След това от каймата оформяме малки кюфтенца и ги запържваме в тефлонов тиган с олиото, само колкото да се стегнат.

Обелваме картофите и ги сипваме в тенджера с вода да се варят. Нарязваме лука и чесъна, измиваме и нарязваме спанака и добавяме и тях в тенджерата. Посоляваме на вкус.

Когато част от течността се изпари, сипваме кюфтенцата, затваряме капака на тенджерата и намаляваме температурата.

Оставяме ястието да къкри 20-25 минути, изключваме котлона и оставяме тенджерата на него да престои със затворен капак още 10-15 минути и след това сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: