Начин на приготвяне
Лукът и чесънът се нарязват на дребно и задушават в малко мазнина направо в тавата за печене.
Към тях се прибавя каймата. Бърка се, докато каймата побелее. Тогава се прибавят нарязаните на кубчета картофи, а малко по-късно и вече размразеният спанак.
Мусаката се овкусява със сол, черен и червен пипер. Налива се около половин чаена чаша вода и се слага да се пече във фурната на 200 °C за 45 минути.
За заливката в купа се разбиват двете яйца заедно с киселото мляко и две лъжици брашно.
С нея се залива готовата мусака със спанак, като тавата се връща във фурната за още десет минути.
Супер идея, ако искате да разнообразите традиционната мусака - мусака със спанак и кайма.
Вижте още как се прави вкусна заливка за мусака.