Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака със спанак и кайма

Мусака със спанак и кайма

Мусака със спанак и кайма
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Супер идея, ако искате да разнообразите традиционната мусака - мусака със спанак и кайма."

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • кайма - 400 г смес
  • картофи - 700 г
  • замразен спанак - 200 г
  • сол
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер - 1/ 2 к.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • За заливка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на дребно и задушават в малко мазнина направо в тавата за печене.

Към тях се прибавя каймата. Бърка се, докато каймата побелее. Тогава се прибавят нарязаните на кубчета картофи, а малко по-късно и вече размразеният спанак.

Мусаката се овкусява със сол, черен и червен пипер. Налива се около половин чаена чаша вода и се слага да се пече във фурната на 200 °C за 45 минути.

За заливката в купа се разбиват двете яйца заедно с киселото мляко и две лъжици брашно.

С нея се залива готовата мусака със спанак, като тавата се връща във фурната за още десет минути.

Супер идея, ако искате да разнообразите традиционната мусака - мусака със спанак и кайма.

Вижте още как се прави вкусна заливка за мусака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: