Начин на приготвяне
Добруджанският малай, направен на кексчета, е много лесна и вкусна рецепта. Нежни и неутрални на вкус - нито солени, нито сладки.
Ето и как можем да ги приготвим:
Разбъркваме енергично яйцата с телена бъркалка. В дълбока купа ги смесваме с киселото мляко, в което сме активирали содата.
Към тях добавяме и шарлан, хималайска сол, кафява кристална захар. Разбъркваме и постепенно сипваме царевичния грис, царевично брашно и накрая е ред на изварата (която може да заменим със сирене).
Сместа разпределяме равномерно по формичките за мъфини, които предварително сме намазали с шарлан и поръсили по дъното и стеничките с царевичен грис.
Количеството отговаря на 12 бр. кексчета. Нагласяме фурната на 180 градуса и печем за около 25-30 мин.
След като са готови и поизстинат малко - преди да ги поднесем поръсваме по желание с пудра захар.
Подхождат си да бъдат поднесени и към сладко и към солено.
Малай - царевичните кексчета с извара са здравословни и засищащи!