Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Царевични хлебчета с извара и спанак

Царевични хлебчета с извара и спанак

Царевични хлебчета с извара и спанак
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Обичаме, когато на масата има царевични хлебчета с извара и спанак - променят атмосфера"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • извара - 3 с.л.
  • спанак - 10 листенца пресен
  • царевично брашно - 200 г
  • лимецово брашно - 1 ч.ч. непълна
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Меки и вкусни царевични хлебчета с извара и спанак.

В купа се разбива яйцето с щипка сол и олио. Разбърква се сода за хляб в киселото мляко, за да шупне, сипваме при яйцето.

Добавя се извара и измити и нарязани ситно листа от спанак.

Накрая прибавяме царевично брашно и брашното от лимец. Разбърква се на гъста каша, не се меси.

Фурната се загрява на 180 градуса. В тавата от печката, върху хартия за печене, сипваме по 1 пълна лъжица от кашата на разстояние.

Отгоре поръсваме царевичните хлебчета със семена.

Печем за 15-20 минути до златисто. Изваждаме в чиния и хапваме топли хлебчета със спанак за обяд. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: