Начин на приготвяне
Меки и вкусни царевични хлебчета с извара и спанак.
В купа се разбива яйцето с щипка сол и олио. Разбърква се сода за хляб в киселото мляко, за да шупне, сипваме при яйцето.
Добавя се извара и измити и нарязани ситно листа от спанак.
Накрая прибавяме царевично брашно и брашното от лимец. Разбърква се на гъста каша, не се меси.
Фурната се загрява на 180 градуса. В тавата от печката, върху хартия за печене, сипваме по 1 пълна лъжица от кашата на разстояние.
Отгоре поръсваме царевичните хлебчета със семена.
Печем за 15-20 минути до златисто. Изваждаме в чиния и хапваме топли хлебчета със спанак за обяд. Добър апетит!