Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно. В купа сложете каймата и добавете нарязаният на ситно лук.
Пасирайте чесъна и прибавете.
Отделете белтъка и добавете, жълтъка ще използваме за панировката. Овкусете със сол и черен пипер.
Накиснете във вода сухите филийки хляб, изстискайте ги леко от водата и добавете заедно с брашното и галетата. Нарежете магданоза на ситно и сложете при сместа, объркайте всички съставки.
Разбийте жълтъка с малко прясно мляко.
Сложете маслото в тигана, в който ще пържите кюфтенцата, сложете на котлона да се разтопи.
Вземете от сместа и оформете кюфте, оваляйте в брашно, после потопете в яйцето с прясно мляко и пак оваляйте в брашно. Ако искате, може да използвате и галета.
Поставете чешкото апетитно кюфтенце да се пържи във вече сгорещеното масло.
Поднесете вашите кюфтенца с любим сос.