Начин на приготвяне
В дълбока купа слагаме каймата и овкусяваме с подправките (магданозът се наряза на ситно) и сол на вкус. В същата купа последователно рендосваме почистените и измити: лук, чушка и картофи и с ръце смесваме всичко, да се получи хомогенна смес.
Кашкавалът се нарязва на малки кубчета, след това си приготвяме тавата, в която ще печем, като хубаво я подсушаваме и леко мажем с олио (може да се замени с хартия за печене).
След като сместа е готова, вземаме по малко от нея, леко я притискаме с ръце, слагаме по средата кубче от кашкавала и завиваме, така че да се образуват средно големи кюфтенца.
Нареждаме готовите кюфтенца в тавата и щом сме готови с оформянето им, ги слагаме да се пекат в загрята на 180-200 градуса фурна до получаването на приятна коричка. Печенето отнема от 15 до 25 мин в зависимост от фурната.
След като са готови кюфтенцата на фурна, ги изваждаме от тавата и сервираме, докато са топли, за да е все още течен кашкавалът.
Кюфтенцата са много лесни и много много апетитни!