Начин на приготвяне
Запарката приготвяме в чайник или тенджерка, натрошаваме 3 бр. сушени черешови листа, заливаме с 300 мл гореща вода и изчакваме 10-15 мин.
Прецеждаме и разделяме течността на 2 части за сутрин и вечер - два приема на ден - преди хранене.
Има детоксикиращ ефект и спомага засилването на имунната система.
Черешовите листа съдържат богат химичен състав на витамини А, С, В, Е, К, Н, В9, РР. Минерали: калций, магнезий, никел, бор, калий, фосфор, кобалт, йод и др.
Листата от череша имат високо количество хранителни вещества: пектини, кумарин, амигдалин, фитонциди, кверцетин, фолиева киселина и етерични масла.
Отвара от листа на череша е полезна при камъни в бъбреците, ревматизъм, целулит, кървене, заболявания на сърдечно-съдовата система, физическото и психическо изтощение.
С наличните витамини в състава на черешовите листа повишаваме имунитета, подпомагаме борбата срещу болестите и спомагаме за подобряване на организма.
Тонизираща запарка, богата на етерични масла с противовъзпалително и анти-стареещо действие.
Черешовите листа са наситени с танини и кверцетин, които притежават мощни антиоксидантни свойства, като помагат на тялото да остане младо и здраво!