Начин на приготвяне
Почистете и нарежете ябълките на дребно.
В купа разбийте яйцата, добавете мед, бакпулвер и ябълките.
Разбийте продуктите с чопър или пасатор до получаване на еднородна смес.
Сипете какаото и отново разбъркайте до усвояването му.
В малка тава с размери не повече от 20-22 см сложете хартия за печене и в нея изсипете ябълковата смес.
Нарежете шоколада на ситно и с него поръсете сместа.
Печете в загрята фурна на 180 °C за 20-25 минути до суха клечка според фурната.
Самата структура на шоколадовия сладкиш е леко влажна, внимавайте да не го изсушите прекалено.
Ползвайте малка тава, за да получите хубава височина на разрязаното парче. Аз ползвах по разлята тава и се получи малко по-тънък апетитния ябълков сладкиш.
Извадете от фурната, охладете и поръсете със ситно натрошени орехи вашия шоколадов ябълкейк без брашно и без добавена захар
Източник: Блогът на Сия Рибагина