Начин на приготвяне
Обелете или измийте гъбите, препоръчвам да ги обелите, защото гъбите поемат от водата при миенето им.
Отстранете пънчетата, ако са големи ги нарежете. Аз избрах за тази рецепта по-дребни гъбки и ги сготвих цели.
Загрейте маслото в тиган и добавете гъби, запържете ги за кратко. Като започнат да пускат водичка ги похлупете с капак, за да се задушат за 2-3 минути.
Скилидките чесън смачкайте на паста и добавете към гъбите в масло, овкусете със сол и черен пипер и налейте виното.
Разбъркайте и похлупете отново с капака. Гответе за оче 3-4 минути. Може също и да добавите ситно нарязан копър.
Добър апетит! Вкусните гъби в масло и вино са готови.