Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Гъбена крем супа с кашкавал

Гъбена крем супа с кашкавал

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Гъбена крем супа с кашкавал
Снимка: Ася Заевска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • картофи - 350 г
  • гъби - 250 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 2 с.л.
  • вода - 1. 2 л (гореща)
  • кашкавал - 100 г
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените зеленчуци нарежете на едро и задушете в маслото за 3-4 мин.

Залейте с горещата вода и оставете на среден огън за около 40 мин. или до омекването им.

Овкусете с подправките и добавете нарязания на кубчета кашкавал.

Оставете супата за още 5 мин. и снемете от котлона. Пасирайте до получаване на кремсупа.

Поднесете горещата гъбена супа с парченце краве масло.

Гъбената крем супа с кашкавал е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: