Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Гъбена крем супа с масло

Гъбена крем супа с масло

Гъбена крем супа с масло
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Понякога и една гъбена крем супичка ни е напълно достатъчна, за да си хапнем вкусно, вкусно"

Необходими Продукти

  • бульон - 600 мл пилешки
  • готварска сметана - 200 мл
  • гъби - 350 грама
  • лук - 1 глава
  • масло - 1 бучка
  • картофи - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на филийки почистените гъби.

Разтопете маслото в тенджера и задушете гъбите до златист цвят.

От тях извадете няколко гъбки и ги оставете настрана.

Наситнете лука и го запържете при гъбите. След това добавете и наситнения картофи, сипете бульона.

Овкусете с посочените подправки и гответе гъбената супа около 30-тина минути.

Накрая добавете сметаната и пасирайте до получаване на крем супа. Върнете я на огъня и варете още около 5 минути.

Сипете в чинии и украсете със заделените гъби, сервирайте кремсупата топла.

Гъбената крем супа с масло е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: