Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Гъбена крем супа с крутони

Гъбена крем супа с крутони

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Гъбена крем супа с крутони
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Поглезете се с купа топла гъбена кремсупичка - истински балсам за стомаха"

Необходими Продукти

  • гъби - печурки 500 г
  • лук - 1 глава малка
  • прясно мляко - 220 мл
  • вода - 220 мл
  • брашно - 20 г
  • масло - 80 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • за крутоните
  • хляб - стар 150 г
  • масло - 20 г
  • чесън - на прах
  • сол
  • подправки - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука на дребно, а гъбите на парченца. В тенджера разтопете маслото и задушете леко лука.

Добавете гъбите и посолете. Гответе като бъркате, докато зеленчуците омекнат, около 10 мин.

Към задушените зеленчуци прибавете брашното с непрекъснато разбъркване, за да не се получат бучки.

Накрая добавете топлото прясно мляко и водата. Варете супата около 30 мин. на среден огън. Подправете с черен пипер и индийско орехче и пасирайте. Нарежете хляба на дребни кубчета.

Поставете ги в тавичка и посипете с подправките. Разбъркайте добре. Нарежете маслото на дребни парченца и ги сложете върху кубчетата. Печете 15-20 мин. на 200 градуса, като разбърквате периодично.

Поднесете гъбената крем супа с готовите крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: