Начин на приготвяне
Почистете и нарежете лука на дребно, а гъбите на парченца. В тенджера разтопете маслото и задушете леко лука.
Добавете гъбите и посолете. Гответе като бъркате, докато зеленчуците омекнат, около 10 мин.
Към задушените зеленчуци прибавете брашното с непрекъснато разбъркване, за да не се получат бучки.
Накрая добавете топлото прясно мляко и водата. Варете супата около 30 мин. на среден огън. Подправете с черен пипер и индийско орехче и пасирайте. Нарежете хляба на дребни кубчета.
Поставете ги в тавичка и посипете с подправките. Разбъркайте добре. Нарежете маслото на дребни парченца и ги сложете върху кубчетата. Печете 15-20 мин. на 200 градуса, като разбърквате периодично.
Поднесете гъбената крем супа с готовите крутони.