Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Гъбена крем супа с тиква

Гъбена крем супа с тиква

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5355k1k3k3
Гъбена крем супа с тиква
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
21/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г
  • тиква - 500 г
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 30 г
  • пилешки бульон - 1 буркан
  • прясно мляко - 300 мл
  • черен пипер
  • сол
  • пушен бекон - 100 г на лентички
  • крутони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се накисват във вода.

Тиквата се нарязва на средно големи парчета. Почиства се от семките и се обелва. Слага се в тенджера.

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на едро.

Морковът се обелва и нарязва на 2-3 големи парчета. Лукът се обелва и нарязва на 4.

Всички зеленчуци за вкусната гъбена супа се добавят в тенджерата.

Гъбите се доизмиват и нарязват на едро. Добавят се в тенджерата. Добавя се масълцето и пилешкия бульон. Ако е необходимо се добавя още малко вода.

Слага се да се вари с капак за по-бързо. Когато заври, капакът се открехва. Овкусява се със сол и черен пипер.

Когато всички зеленчуци се сварят, се отстранява част от бульона /в купа/, за да не стане прекалено рядка супата, когато се добави прясното мляко.

Млякото се затопля и се добавя при зеленчуците. Всички съставки се пасират.

Ако супата се получи много гъста, се връща част от бульона, по ваша преценка. Може да се наложи и целият бульон да се върне.

Супата с тиква се връща на котлона до завиране, като се разбърква.

Гъбената крем супа с тиква се гарнира с пушения бекон и крутоните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: