Начин на приготвяне
За това апетитно ризото пилешкото филе се измива и слага в студена вода да се свари за 10 мин.
Изважда се и се нарязва на дребни парченца. Бульонът, в които е варено месото, се отделя 500 мл.
Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Маслото се слага в тигана и се разтопява. Прибавя се лукът, които се запържва в маслото за 10 мин на среден огън.
Прибавя се оризът, който е измит предварително до бистра вода.
Запържва се 10 мин и се залива с бульона. Прибавя се нарязаното месо и се посолява.
Разбърква се продължително 10 мин и оризът с пиле се слага във фурната, за да се сгъсти оризът за 10 мин на предварително загрята на 200 градуса фурна.
За доматения сос:
Доматите се обелват и смилат. Прибавя се захарта, солта и олиото. Слага се на котлона за 20 мин на среден огън.
Ризотото с пиле и доматен сос от 1937 г. се сервира топло. Отгоре се настъргва кашкавал.