Начин на приготвяне
Бланшира се лапад и се отцежда, после нарязваме на ситно и оставяме за по-късно.
В купа се разбиват яйцата, добавя се кисело мляко с разбита в него сода за хляб.
Прибавя се и извара, натрошено сирене, сол и нарязан лапад.
Смесваме добре всички продукти. Взема се една кора, поръсваме с олио, отгоре втора кора и намазваме по цялата кора с 3-4 с.л. плънка, навива се на руло и нареждаме в тава.
Оформят се 4 рула, нарязваме на парчета. Преценете да ви остане по 2 с.л. яйчена смес без парчета сирене, добави лъжички газирана вода и с четка се намазват баничките, поръсваме с маково семе.
Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто около 25 минути и готово! Много вкусни за закуска!
Баничките с лапад, сирене и извара са готови.