Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница със спанак и сирене на пурички

Баница със спанак и сирене на пурички

Анджи манджиАнджи манджи
Новак
109532
Баница със спанак и сирене на пурички
Снимка: Анджи манджи
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Как да не ти се прияде от тази баница със спанак и сирене на пурички... Една пуричка я приключваме за минутка"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • краве масло - 60 г
  • спанак - 300 г пресен
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • семена - микс за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката:

Измиваме си пресния спанак и го нарязваме на ситно, към него добавяме настърганото сирене и кашкавал.

Счупваме и едното цяло яйце, а от второто слагаме само белтъка, а жълтъка си отделяме в купичка за намазване на баницата със спанак.

Добавяме щипка сол и черен пипер към сместа и объркваме до получаване на хомогенна смес.

Разтопяваме си маслото. Слагаме си една кора и я намазваме с подходяща четчица с маслото.

Върху нея слагаме втора кора и разстиламе от плънката със спанак. Навиваме я на дълго руло.

В намазнена със масло правоъгълна тавичка слагаме навитата на руло кора със плънка. Повтаряме това до свършване на продуктите.

Вече наредените банички намазваме със жълтъка и поръсваме със микса сурови семена.

Пече се баница със спанак и сирене на пурички на предварително загрята фурна на 200°С за около 25-30 мин.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: