Начин на приготвяне
В топлата вода разтварям маята, добавям захарта, една лъжица брашно.
Разбърквам и оставям да се активира маята.
В купа пресявам брашното и правя кладенче, в него слагам едното яйце, размекналата мас, киселото мляко, солта и добавям активиралата се мая.
Омесвам меко тесто за рогчета, което оставям да втаса, докато удвои обема си.
Разделям на малки топчета, разточвам и слагам сирене, навивам на руло, като прегъвам, първо, краищата, за да не изпада сиренето, и тогава навивам.
Нареждам в тава, покрита с хартия за печене, и оставям отново да втасат пухкавите рогчета със сирене.
Намазвам с разбито яйце и пека на 160°С, докато хване златиста коричка.
След като се опекат, ги намазвам с масло (може и със свинска мас) нашите пурички със сирене за закуска.
Коментари