Начин на приготвяне
Двете яйца се разбиват добре, след което се добавя киселото мляко и продължаваме да разбъркваме.
Постепенно се добавя по-малко брашно и се разбърква до получаване на гъста смес (затова и количеството брашно може да варира).
Лукът се нарязва на ситно, чесънът се счуква или нарязва също. Натрошаваме сиренето. Добавяме ги към основната смес заедно с подправките.
Количествата лук, чесън, сирене и подправки можете да променяте според вкуса ви. В тази рецепта преобладават лукът и чубрицата.
В тиган сгорещяваме олио.
Гребваме с лъжица от сместа за пърженките и изсипваме малко количество, ако искаме да се получат малки мекички.
Пържим пърженките със сирене, лук и чесън от двете страни до получаване на златист цвят.