Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с лук, чесън, моркови и гъби

Свинско с лук, чесън, моркови и гъби

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Свинско с лук, чесън, моркови и гъби
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Чували ли сте за любовни двойки в кулинарията? Ето и най-известната - свинско с лук!"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр. от котлет /без кост, може и вратни/
  • лук - 2 глави големи
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио
  • брашно
  • чесън - 3 скилидки
  • печурки - 200 г
  • бяло вино - 200 г
  • моркови - 1/3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трябват ни 4 пържоли без кост. В случая използвам от котлет. Пържолите ги измивам и подсушавам. Осолявам, поръсвам ги с черен пипер от всички страни. В чиния слагам малко брашно. След като овкуся пържолите ги овалям с брашното.

В тиган сгрявам олио и ги изпържвам. След като изпържа пържолите ги прехвърлям в дълбока тенджера. На дъното на тенджерата слагам 3 с.л олио. Подреждам пържолите. Няма проблем като се застъпят. Почиствам лука и го измивам. Почиствам скилидките чесън, измивам ги и ги нарязвам на тънко.

Почиствам моркова и го нарязвам на много ситно. После нарязвам на полумесеци лука. Слагам лука върху пържолите. Трябва да е разпределен равномерно отгоре. Нарязвам предварително измитите гъби на тънки филийки. Използвам малки печурки. Слагам гъбите върху лука.

Между редовете слагам нарязани на ситно морков и нарязани на тънко филийки чесънче, за да предаде аромат на яденето. Най-отгоре наливам 200 мл бяло вино. Оставям яденето да къкри на тих огън. Захлупвам тенджерата. Пържолите стават приятни на вкус, сосът се сгъстява, гъбите и лука омекват.Сипваме 2 пържоли в голяма и поливаме със сос с лук и гъби. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: