Начин на приготвяне
Трябват ни 4 пържоли без кост. В случая използвам от котлет. Пържолите ги измивам и подсушавам. Осолявам, поръсвам ги с черен пипер от всички страни. В чиния слагам малко брашно. След като овкуся пържолите ги овалям с брашното.
В тиган сгрявам олио и ги изпържвам. След като изпържа пържолите ги прехвърлям в дълбока тенджера. На дъното на тенджерата слагам 3 с.л олио. Подреждам пържолите. Няма проблем като се застъпят. Почиствам лука и го измивам. Почиствам скилидките чесън, измивам ги и ги нарязвам на тънко.
Почиствам моркова и го нарязвам на много ситно. После нарязвам на полумесеци лука. Слагам лука върху пържолите. Трябва да е разпределен равномерно отгоре. Нарязвам предварително измитите гъби на тънки филийки. Използвам малки печурки. Слагам гъбите върху лука.
Между редовете слагам нарязани на ситно морков и нарязани на тънко филийки чесънче, за да предаде аромат на яденето. Най-отгоре наливам 200 мл бяло вино. Оставям яденето да къкри на тих огън. Захлупвам тенджерата. Пържолите стават приятни на вкус, сосът се сгъстява, гъбите и лука омекват.Сипваме 2 пържоли в голяма и поливаме със сос с лук и гъби. Да ви е сладко!