Френска майонеза

08/04/2020
"Домашна френска майонеза - по-вкусна не сме опитвали "
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 315
  • Преглеждания за месеца477
  • Преглеждания за седмицата73
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • горчица - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • лимонов сок - 2 - 3 капки
  • олио - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупете яйцето в купата на пасатора.

Добавете солта, лимоновия сок, горчицата и олиото. Поставете пасатора на дъното на каната и пуснете на висока степен.

Издърпвайте леко и постепенно нагоре, докато стигнете повърхността.

Повторете няколко пъти процедурата.

Щом домашната майонеза стане гъста, изключете.

Затворете с капак френската майонеза и оставете за няколко часа в хладилника.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
08.04.2020 23:54
много приятна на вкус майонеза, хареса ми как се получава много
0
0