Начин на приготвяне
Измити и обелени настъргваме картофите на едро ренде. Оставяме да се отцедят от водата или прецеждаме през марля.
Добавяме яйцата, галетата, сол и черен пипер на вкус и разстиламе в тава, покрита с хартия за печене, с борд.
Печем 20 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Задушаваме лука, чесъна и моркова - ситно нарязани. Добавяме каймата и бъркаме, докато стане на трохи. Сипваме доматения сос, овкусяваме и оставяме да къкри на котлона за 20-тина минути.
Изсипваме сместа върху картофения блат и печем запеканката с кайма до готовност на каймата.
Настъргваме кашкавала отгоре и връщаме чийзкейк с кайма във фурната до запичане.
Кръстила съм това ястие с кайма така, защото визуално напомня чийзкейк.