Начин на приготвяне
Лесна и бърза рецепта за ретро пастет от яйца – вкусът, с който помним рождените дни от едно време. Приготвените от мама мини сандвичи от франзела с яйчен пастет – любим на големи и мънички.
Сваряваме 2 те яйца за около 10 минути, обелваме, намачкваме ги с вилица и докато са все още топли, прибавяме 2-3 краве масло, което покрай тях леко да се разтопи.
Овкусяваме с 1-2 щипки смлян черен пипер, 2-3 щипки градинска чубрица – сушена и стрита, и половин равна к.л. сол – на вкус.
Отново намачкваме и разбъркваме.
Изключително вкусен пастет за начинаещи в кулинарията!
Може да се сервира като предястие или пък върху хапки за парти.