Начин на приготвяне
Бутертестото се разрязва на два правоъгълника.
Майонезата и заквасената сметана се разбъркват в малка купичка.
Блатовете от бутертесто се намазват със сместа, като се оставя ненамазан борд отстрани.
Кашкавалът се настъргва. Поръсва се равномерно върху двата блата.
Рибицата и луканката се нарязват на малки кубченца.
Разпределят се равномерно върху бутерпиците. Маслините се нарязват на тънки и дългички и също се разпределят.
Топеното сирене се нарязва на кубченца и се разпръсква по целите пици с луканка.
Четирите крайчета на пиците се щипват леко, за да се заострят връхчетата. С вилица се правят лентички на ненамазаните бордчета.
Подготвя се намазнена тава. Слагат се в тавата и се пекат до готовност.
Получава се бърза и много вкусна бутерпица с луканка за закуска.