Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Безглутенов ябълков сладкиш с брашно от елда

Безглутенов ябълков сладкиш с брашно от елда

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Безглутенов ябълков сладкиш с брашно от елда
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ябълков сладкиш без глутен и без угризения"

Необходими Продукти

  • брашно от елда - 200 г
  • нишесте - 30 г
  • яйца - 3 бр.
  • ябълки - 3 бр.
  • краве масло - 100 г
  • захар - 180 г кафява
  • канела - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 8 г
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • индийско орехе - 1 щипка, настъргано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пригответе ябълките, за да се овкусят добре. Обелете ги и нарежете на малки парченца. Поръсете с 1 ч.л. канела, щипка настъргано индийско орехче и полейте с 3-4 с.л. лимонов сок. Объркайте добре.

В купа сложете омекналото на стайна температура краве масло. Добавете кафявата захар и разбийте с миксер до гладък крем. Прибавете едно след друго яйцата разбивайки с миксера.

В друга купа пресейте брашното, картофеното нишесте, бакпулвера и щипка сол. На порции прибавете сухата смес към маслено-яйчения крем бъркайки с лъжица. Последно сложете в сместа ябълките.

Застелете правоъгълна тавичка 20/30 см с хартия за печене. Ако ползвате кръгла, да е с размер 22 см. Изсипете сместа и изпечете сладкиша с ябълки на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 25-30 мин.

Пробвайте за готовност с дървено шишче. Извадете изпечения сладкиш с масло и яйца и охладете на решетка. Поръсете с пудра захар и нарежете на квадрати готовия сладкиш.

100% безглутенов сладкиш и много вкусен!

Да ви е сладко с Безглутенов ябълков сладкиш с брашно от елда!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: