Начин на приготвяне
Първо си пригответе ябълките, за да се овкусят добре. Обелете ги и нарежете на малки парченца. Поръсете с 1 ч.л. канела, щипка настъргано индийско орехче и полейте с 3-4 с.л. лимонов сок. Объркайте добре.
В купа сложете омекналото на стайна температура краве масло. Добавете кафявата захар и разбийте с миксер до гладък крем. Прибавете едно след друго яйцата разбивайки с миксера.
В друга купа пресейте брашното, картофеното нишесте, бакпулвера и щипка сол. На порции прибавете сухата смес към маслено-яйчения крем бъркайки с лъжица. Последно сложете в сместа ябълките.
Застелете правоъгълна тавичка 20/30 см с хартия за печене. Ако ползвате кръгла, да е с размер 22 см. Изсипете сместа и изпечете сладкиша с ябълки на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 25-30 мин.
Пробвайте за готовност с дървено шишче. Извадете изпечения сладкиш с масло и яйца и охладете на решетка. Поръсете с пудра захар и нарежете на квадрати готовия сладкиш.
100% безглутенов сладкиш и много вкусен!
Да ви е сладко с Безглутенов ябълков сладкиш с брашно от елда!