Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Халва»Шоколадова халва с бисквити от 1930 г.

Шоколадова халва с бисквити от 1930 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Шоколадова халва с бисквити от 1930 г.
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Представяме ви една ретро халва с бисквити, която заслужава напълно мястото си и в съвремието"

Необходими Продукти

  • обикновени бисквити - 250 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • какао - 75 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • масло - 125 г краве или масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този ретро сладкиш яйцата заедно със захарта се разбират на гъста пяна.

Прибавят се ванилията и какаото.

Какаото предварително се разбива с врялото мляко на много гъста хомогенна каша, като кашата се прибавя студена към яйцата и захарта.

Разбърква се много добре.

Прибавя се постепенно маслото, което е предварително разтопено, но не в течно състояние.

В шоколадовата гъста каша се прибавят обикновените бисквити, натрошени на дребни парчета, заедно на образуваните трохи.

Продълговата форма /висока 6 см, широка 12 см, дълга 20 см./ се покрива с хартия за печене, сипва се сместа, като се набива много добре, за да не останат във вътрешността празни места.

Изравнява се домашната халва отгоре и се оставя на студено място.

Този вид сладък салам се реже на парчета, дебели 1-2 см., когато се сервира.

Шоколадовата халва с бисквити от 1930 г. се държи на студено място, т.к. на топло се отпуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: