Пролетна салата Мимоза

Пролетна салата Мимоза

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
534
6k
1k
2k
3
14/04/2020
"Страхотна пролетна салата Мимоза, приготвена за нула време - любима ни е"
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо634
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете дебелата бяла част от стъблата на аспержите.

Завържете ги на снопче и поставете изправени в тенджера.

Налейте вода до средата на стъблата и посолете. Захлупете съда, сварете аспержите за 10 мин.

Целта на това варене е стъблата да се сварят едновременно с горната част (пъпките), за които трябва само пара.

Сварете яйцата, настържете ги на едро ренде.

В подходяща чиния сложете половината от настърганите яйца, върху тях наредете аспержите и покрийте с останалите яйца.

Поръсете с люспи пармезан вашата салата Мимоза. Овкусете със струйка зехтин и няколко капки лимонов сок.

Аспержите са в сезона си, опитайте тази вкусна пролетна салата Мимозата!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар