Начин на приготвяне
Останали са ви повечко варени яйца след Великден? Задължително направете нежна салата Мимоза.
Сложете маслото във фризера.
Нарежете лука на ситно, залейте го с вряла вода за 1 минута и отцедете.
Отцедете рибата тон за салатата от консервения сос и я намачкайте с вилица.
Разделете твърдо сварените яйца на жълтъци и белтъци.
Настържете белтъците на едро ренде, а жълтъците - на ситно.
Настържете кашкавала.
В чиния за сервиране сложете слой белтъците и поръсете с майонезата, след това сложете лука, рибата, червения пипер и поръсете с майонезата.
Извадете маслото, настържете го и разпределете отгоре.
Продължете с кашкавала, майонезата и жълтъците най-отгоре.
Оставете салатата от яйца за около 30 минути.
Ако приготвяте празничната салата предварително, извадете я от хладилника 30-40 минути преди сервиране.
Нежната салата Мимоза за Великден е много вкусна.