Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Яйчена салата»Нежна салата Мимоза за Великден

Нежна салата Мимоза за Великден

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Нежна салата Мимоза за Великден
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Останали са ви повечко варени яйца след Великден? Задължително направете салата Мимоза."

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр. (твърдо сварени)
  • риба тон - 1 консерва
  • лук - 1 глава
  • кашкавал - 100 г
  • краве масло - 80 г
  • майонеза - около 200 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Останали са ви повечко варени яйца след Великден? Задължително направете нежна салата Мимоза.

Сложете маслото във фризера.

Нарежете лука на ситно, залейте го с вряла вода за 1 минута и отцедете.

Отцедете рибата тон за салатата от консервения сос и я намачкайте с вилица.

Разделете твърдо сварените яйца на жълтъци и белтъци.

Настържете белтъците на едро ренде, а жълтъците - на ситно.

Настържете кашкавала.

В чиния за сервиране сложете слой белтъците и поръсете с майонезата, след това сложете лука, рибата, червения пипер и поръсете с майонезата.

Извадете маслото, настържете го и разпределете отгоре.

Продължете с кашкавала, майонезата и жълтъците най-отгоре.

Оставете салатата от яйца за около 30 минути.

Ако приготвяте празничната салата предварително, извадете я от хладилника 30-40 минути преди сервиране.

Нежната салата Мимоза за Великден е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: