Начин на приготвяне
Отрежете дебелата бяла част от стъблата на аспержите.
Завържете ги на снопче и поставете изправени в тенджера.
Налейте вода до средата на стъблата и посолете. Захлупете съда, сварете аспержите за 10 мин.
Целта на това варене е стъблата да се сварят едновременно с горната част (пъпките), за които трябва само пара.
Сварете яйцата, настържете ги на едро ренде.
В подходяща чиния сложете половината от настърганите яйца, върху тях наредете аспержите и покрийте с останалите яйца.
Поръсете с люспи пармезан вашата салата Мимоза. Овкусете със струйка зехтин и няколко капки лимонов сок.
Аспержите са в сезона си, опитайте тази вкусна пролетна салата Мимозата!
Да ви е сладко!