Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Задушена яребица с лозови листа

Задушена яребица с лозови листа

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Задушена яребица с лозови листа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко месо - малка яребица или 1/2 голяма
  • зехтин - 20 мл.
  • сланина - 70 гр.
  • кисело мляко - 50 гр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите, отлежали и мариновани яребици се шпиковат с парчета сланина. Отвътре се поръсват със сол и черен пипер и се мажат с масло. Увиват се в парчета сланина, завиват се с лозови листа и се връзват.

Така приготвени, яребиците се задушават на тих огън, покрити с капак. Като се позадушат и зачервят, налива се малко вода. Задушаването продължава, докато месото омекне.

Към яребичния сос се прибавя разбитото кисело мляко, опитва се на сол. Конците и листата се отстраняват и яребиците се поднасят увити в парчетата сланина.

Сосът се сервира отделно в сосиера и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: