Начин на приготвяне
Сваряваме бутчетата, като след отпенване добавяме и бахара, черния пипер на зърна, хвойната, дафиновия лист, пимент.
След това премахваме месото от кокъла. Накълцваме го на много ситно.
Обелваме и сваряваме картофите с малко сол. Намачкваме ги и ги смесваме с пилешкото.
Добавяме и моцарелата и разбъркваме. Взимаме изчистените кокалчета и около тях оформяме част от сместа във формата на бутче.
Панираме в брашно (което смесваме с лука на прах, чесъна на прах, кърито и червения пипер), яйца и галета.
Пържим в нагорещена мазнина.
Да ви е сладко с моите пилешки бутчета с картофена смес.
Вижте още колко да варим бутчетата, както и как се обезкостяват пилешки бутчета.