Капама с лозови листа

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Капама с лозови листа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • масло - 1/2 пакетче
  • лозови листа - около 50 бр.
  • пресен лук - 12 стръка
  • брашно - препечено 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • копър - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парченца, прибавете половината масло и 1 кафена чашка топла вода и го задушете.

Нарязаните на ивички листа посолете и оставете за 15 мин в гевгир.

Нарежете лука и го смесете с листата. Прибавете към месото и задушете 2 - 3 мин.

Сложете брашното, останалото масло и червения пипер и залейте с 1 чаша топла вода. Доварете ястието на тих огън.

Поднесете го с кисело мляко, подправено със ситно нарязан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

анонимен
анонимен
Сол не се ли слага? Или , ако се слага то кога е ?
06.10.2014 13:55
1