Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Яхнии»Готвен фазан по селски

Готвен фазан по селски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Готвен фазан по селски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8
"Баба знае най-добре как да сготви сочен фазан, затова ви представяме изпитана рецепта за фазан по селски"

Необходими Продукти

  • фазан - 1 бр.
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 3 бр. малки
  • картофи - 2 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • масло - 200 мл слънчогледово
  • домати - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният и добре измит фазан се обезкостява и реже на порции. Всяка от тях се запържва с масло в касерола, след което се отстранява.

В същата мазнина се задушава първоначално само надребненият праз, а в последствие - морковите, доматите и картофите.

Щом се сложи последният продукт, се налива виното и месото се връща обратно. По желание се долива и малко вода.

Яденето се оставя да къкри на тих огън още около 1.5-2 часа. Към края се добавят и счуканите скилидки чесън, които престояват на огъня много кратко.

Готовата яхния се поднася с пресен магданоз, нарязан на ситно.

Готвеният фазан по селски е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
По този начин сготвен става много вкусно и апетитно.
23.02.2016 00:34
5
1