Начин на приготвяне
В дълбок съд си разбивате яйцата, след това добавяте захарта и бъркате добре, за да може захарта да се разтвори.
Към тях добавяте киселото мляко, като преди това в него изсипвате содата, разбърквате добре млякото и изсипвате към останалите продукти за кекса. Разбъркват се добре и се добавят олиото и ванилията.
След това добавяте брашното и бакпулвера, като аз сипвам по малко брашно и бъркам, за да е по-лесно смесването. Бъркате, докато получите гладка смес и няма буци от брашното.
Преди да изсипете сместа във формата, тя се намазва с олио, а след това с малко брашно я поръсвате, за да не ви залепне приготвения какаов кекс и да не може да го извадите от формата.
Във вече намазаната форма сипвате половината от сместа, а в останалата половина сипвате какаото. Разбърквате добре и шоколадовата смес я изсипвате върху останалата.
Кексът с какао и кисело мляко се пече във фурната за около до готовност на 180-190 градуса - зависи от фурната ви.
Коментари