Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта и киселото мляко. След това сипваме бакпулвера и оцета и разбъркваме добре. Добавяме олиото и отново бъркаме. След това прибавяме брашното, което трябва да е пресято. Бъркаме на ръка.
Когато е готова сместа слагаме 2/3 от нея в формата. После прибавяме какаото в останалата смес и разбъркваме. Сипваме сместа с какаото в другата смес.
Печем кекса на 180 градуса до готовност. Вадим го от фурната и го поръсваме с пудра захар. Пудрата захар е по желание.
Ако обичаш кекс, опитай и рецептата ни за шоколадов кекс или разбери защо понякога кексът не се изпича отвътре.
Коментари
Да, но какъв е този оцет в кекса? :( Не разбирам. Абе ще си го правя и без оцет. Стискайте палци да се получи че чакам гости!