Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците със захарта до кремава смес, добавете киселото мляко и разбъркайте. Пресейте брашното, ванилия, бакпулвер и какаото. Добавете яйчената смес към брашното. Разбъркайте всичко с дървена лъжица или шпатула до получаване на кексово тесто без брашнени бучки.
Сложете в намазана с малко олио тава и печете на 180 градуса за около 35-40 минути до суха клечка. Извадете и оставете да се охлади. Направете крема, като в купа сложите сметаната с половината захар и разбъркайте с дървена лъжица.
В друга суха купа сложете белтъците и разбийте, когато започне да се образува пяна, сипвайте по малко от останалата захар, докато изцяло се усвои от белтъците и те станат като сняг.
Изсипете получената белтъчна маса в купата при сметаната и внимателно с лъжица разбъркайте.
След като сладкишът е добре изстинал, сложете върху него цялата белтъчна смес, изравнете, поръсете с настърган шоколад и приберете в хладилник. Оставете сладкишът да се охлажда поне 12 часа, а най-добре за цяла нощ.
Вижте също как да си направите чийзкейк със заквасена сметана или любимите палачинки със заквасена сметана.
Коментари
Лесен за приготвяне.
Благодаря за споделената рецепта!
Мисля, че ако се сложи пудра захар в крема ще е по-добре.