Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта много добре. В някои рецепти за сладкиша разбиват първо жълтъците със захарта и накрая добавят разбитите белтъци.
При непрекъснато разбиване долейте маслото, водата. След това прибавете пресятото брашно с бакпулвера и ванилията, като разбивате с дървена лъжица. Сипете сместа в правоъгълна тава с хартия за печене и печете около 35-40 минути в загряна на 180 градуса фурна.
Смесете сметаната, млякото и захарта в голяма купа и разбивайте за около 10 минути.
Започнете да приготвяте карамела, след като сложите сладкиша да се пече. Сложете захарта с маслото в съд на слаб котлон да започне да се карамелизира, но без да бъркате. След като се оформи карамелът, добавете млякото и сметаната (на порции) и бъркайте интензивно. Дори да се втвърди захарта, не се притеснявайте - при непрекъснатото бъркане отново ще се разтвори.
Набучете с шишче сладкиша, докато е горещ, и залейте със сметановата заливка. Изчакайте да попие и отгоре разпределете карамела.
Коментари