Начин на приготвяне
Всички продукти за козуначени кифлички със сладко и орехи слагам в хлебопекарната като започвам от брашното, яйцата, затопленото прясното мляко, захарта, маята, маслото, настърганата кора от лимона и ванилията. Пускам на програма месене.
След като тестото за кифличките е готово, го изваждам внимателно и го премесвам върху набрашнен плот. Разделям го на две части. От всяка част разточвам кора с дебелина около 3 мм. и се разрязва на 12 триъгълника.
Слагам парченце локум и 1/4 парче орех в края на всяка кифличка и оформям. Подреждам в тава върху хартия за печене и ги оставям да втасат на 50 градуса във фурната.
Трябва да предвидим разстояние между нашите кифлички, за да не залепнат една в друга, защото ще удвоят размера си.
След като втасат, ги намазвам с леко разбито яйце и поръсвам със захар.
Печем козуначените кифлички на 160 градуса до зачервяване.