Начин на приготвяне
Пресейте брашното в голяма тава, поръсете солта и сухата мая.
Разбийте яйцата със захарта до напълно разтопяване, прибавете топлото мляко, настържете кората на лимона и ванилията.
Тази смес сипете по средата на брашното и започнете бъркане, а после и замесване като по късно започнете да добавяте и от разтопената мас.
Месите и слагате по малко от маста или олиото, сгъвате козуначеното тесто и пак мазнина, докато свърши. Когато сте готови с тестото, което трябва да е меко, го оставете да втаса.
На намаслен плот разделете тестото на еднакви топки и всяка разточете на триъгълник.
Сложете от сладкото, което е хубаво, да е домашно и по-гъсто, за да не изтича от кифличките при печенето.
Редите ги в тави, на които сте сложили хартия за печене и оставяте да втасат.
Мажете козуначените кифлички с черешово сладко с разбит жълтък с малко мляко, поръсвате със сусам и захар.
Печете в загрята фурна на 170 градуса.