Торта с орехи и шоколад

Потребител#181034Потребител#181034
Чирак
48467132
Торта с орехи и шоколад
Снимка: Потребител#181034
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
140 мин.
Порции
16
"Торта с орехи и шоколад - струва си всяка отделена минута"

Необходими Продукти

  • За блата
  • белтъци - 6 бр.
  • орехи - 250 г
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • За крема
  • жълтъци - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр
  • мляко - 50 мл
  • краве масло - 120 г
  • шоколад - 1 бр.
  • сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази орехова торта смиламе орехите и към тях добавяме 2 с.л. брашно.

Разбиваме белтъците със захарта на сняг и внимателно добавяме смлените орехи.

Разбъркваме и изсипваме в тава, като разстиламе равномерно.

Печем в предварително загрята фурна на 150 градуса за 40-50 мин.

Разбиваме жълтъците със захарта на пяна, добавяме ванилията и 2 с.л. прясно мляко и варим на водна баня при постоянно бъркане и до сгъстяване на крема за торта. Оставяме да се охлади за 30 мин.

С миксер разбиваме мекото масло и една по една лъжичка добавяме от крема, като не спираме да бъркаме.

Нарязваме блата на порции и намазваме с яйчния крем. Оставяме в хладилника да стане за около 30 мин.

Загряваме сметаната и преди да заври, махаме от котлона и изсипваме начупения на кубчета шоколад.

След 2 мин разбъркваме и заливаме тортата с ганаша.

Прибираме тортата с орехи и шоколад в хладилника да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: