Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифлички с шоколад и орехи

Кифлички с шоколад и орехи

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Кифлички с шоколад и орехи
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Колко кифлички може да изядете преди и останалите от семейството да ги надушат?"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 кг
  • прясна мая - 1/2 кубче
  • захар - 5 с.л.
  • сол - щипка
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 400 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • За пълнежа
  • орехи - смлени
  • течен шоколад
  • масло - 1/2 пакетче разтопено /от 125 г/
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • течна сметана - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От съставките за тестото се замесва гладко нелепнещо тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 20 минути.

Тестото се премесва отново и се разделя на четири равни части. Всяка се разточва на кръгла тънка кора, маже се обилно с разтопеното масло и се разрязва на 8 триъгълника.

Във всеки триъгълник в широкия край се слага по една чаена лъжица от смлените орехови ядки и една чаена лъжица течен шоколад.

Навива се и се оформя на кифличка. Оформените кифлички се подреждат в тава върху хартия за печене. Оставят се да втасат за 15 минути.

Отгоре се мажат с разбития жълтък със сметаната. Пекат се на 180 градуса за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: