Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Пикантна разядка със сирене и мляко

Пикантна разядка със сирене и мляко

Пикантна разядка със сирене и мляко
Снимка: Илиана Първанова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Една трапеза не може без нещо пикантно - този път това ще бъде апетитната разядка със сирене и мляко"

Необходими Продукти

  • краве сирене - 1/2 ч.ч. натрошено
  • саламура - 1 с.л. от сиренето
  • кисело мляко - 5 - 6 с.л. /или 1/3 кофичка/
  • чесън - 1 скилидка малка
  • люти чушки - 3 малки, от буркан
  • рукола - няколко пресни листа
  • магданоз - 2 - 3 с.л. нарязан
  • слънчогледови семки - 1 с.л. печени
  • чили - 1 щипка на прах
  • шарлан - 1/2 с.л. (или Зехтин)
  • хималайска сол - 1 - 2 щипки, на вкус
  • черен пипер - 1 - 2 щипки смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка кана на нутрибулет/мощен блендер сипваме съставките за пикантната разядка една след друга: кисело мляко, нарязан пресен магданоз, накъсаните пресни листа рукола, нарязана малка скилидка чесън, краве сирене, малките люти чушлета (от които премахваме семките) и слънчогледовите семки.

Овкусяваме с щипка чили на прах (индийски смлян лют червен пипер), черен пипер смлян на мелничка, хималайска сол и половин супена лъжица студено пресовано нерафинирано слънчогледово масло – шарлан (или по желание зехтин).

Добавяме 1 с.л. от саламурата на сиренето, за да подпомогнем смилането и да добием нежна гладка консистенция за нашата разядка.

Блендираме около половин минута и сипваме в малка стъклена купичка, поднасяйки вегетарианската разядка с домашен препечен хляб.

Много лесна рецепта за една изключително вкусна пикантна разядка със сирене и мляко.

Свежо, ароматно и чудно вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: