Начин на приготвяне
В малка кана на нутрибулет/мощен блендер сипваме съставките за пикантната разядка една след друга: кисело мляко, нарязан пресен магданоз, накъсаните пресни листа рукола, нарязана малка скилидка чесън, краве сирене, малките люти чушлета (от които премахваме семките) и слънчогледовите семки.
Овкусяваме с щипка чили на прах (индийски смлян лют червен пипер), черен пипер смлян на мелничка, хималайска сол и половин супена лъжица студено пресовано нерафинирано слънчогледово масло – шарлан (или по желание зехтин).
Добавяме 1 с.л. от саламурата на сиренето, за да подпомогнем смилането и да добием нежна гладка консистенция за нашата разядка.
Блендираме около половин минута и сипваме в малка стъклена купичка, поднасяйки вегетарианската разядка с домашен препечен хляб.
Много лесна рецепта за една изключително вкусна пикантна разядка със сирене и мляко.
Свежо, ароматно и чудно вкусно!