gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Селски рибник

Селски рибник

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9483211k
Селски рибник1 / 2
31/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4-6
"Само на нас ли ни се струва, че всичко, сготвено на село, е двойно по-вкусно?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и я нарежете на шайби. Овкусете я със сол, черен пипер, червен пипер и малко олио и приберете на студено.

Загрейте олиото и запържете ситно нарязания лук и гъби и морковите, нарязани на колелца. Когато лукът придобие златист загар добавете малко вода и задушавайте до омекване.

Щом водата се изпари добавете и ориза, като го запържите до златисто. Сипете доматения сос и подправки на вкус. Разбъркайте и налейте половината от водата.

Оставете сместа да кипне и да поври 6-7 минути, след което я изсипете в дълбока тава. Отгоре подреждаме рибата, добавяме останалата вода и печем около 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: