Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Рибник в кора

Рибник в кора

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Рибник в кора1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • брашно - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • орехи - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • лук - 2 - 3 глави
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете тесто от брашното, яйцето, сол и достатъчно вода, за да стане тестото твърдо. Оставете го да почине.

Запържете ситно нарязания лук, поръсете с малко сол и с червен пипер и разбъркайте със счуканите орехи, малко черен пипер и резенчета лимон.

Напълнете предварително почистения, измит и посолен шаран с плънката, зашийте го и разточете тестото, като го намажете с олио.

Разрежете кората на 5 тортени парчета, сложете ги едно върху друго и пак разточете. В средата сложете рибата, загънете на 4, намажете плика с масло и сложете рибника да се пече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: